Archief

'Bewoners Triangel naar oude gemeentehuis'

LPF Westland zou het betreuren als de bewoners van De Triangel in De Lier gedurende de nieuwbouw van dit verzorgingshuis hun intrek moeten nemen in De Witte Brug in Poeldijk. De partij ziet liever dat het oude gemeentehuis in De Lier wordt verbouwd om de senioren te huisvesten.

Omdat De Triangel hard aan vernieuwing toe is, wil de Stichting Pieter van Foreest nieuwbouw op dezelfde locatie. De bouw duurt naar verwachting zo'n twee jaar. Om de bewoners onderdak te bieden, zou worden gedacht aan een tijdelijke verhuizing naar De Witte Brug. Dit verzorgingshuis komt binnenkort leeg te staan.

Volgens de LPF hebben bewoners en familieleden hun verontrusting geuit. Ook het personeel zou zo'n tijdelijke verhuizing onwenselijk vinden. De LPF vindt ook dat de bewoners niet naar 'de andere kant' van het Westland moeten worden gebracht. De fractie wijst er bovendien op dat De Witte Brug niet meer aan de eisen van de moderne tijd voldoet.

De LPF vraagt het college in samenspraak met Pieter van Foreest een passende oplossing te bedenken. Daarbij kan volgens de fractie worden gedacht aan een verbouwing van het oude Lierse gemeentehuis tot woningen.