Archief

Inbraakgolf weer voorbij

In de maanden november tot en met januari is een forse toename van inbraken geconstateerd. In totaal werd er 237 keer ingebroken in Westland. In dezelfde periode vorig jaar werd 135 keer ingebroken.

De kernen Wateringen (51), Monster (50), 's-Gravenzande (44) werden het meest getroffen. Ter Heijde (1), Heenweg (5), Maasdijk (6), en Poeldijk (6) was het relatief rustig met bezoeken van het dievengilde. Honselersdijk (11), Kwintsheul (12) en De Lier (12) zaten daar tussen in.

De politie vertelde dat het aantal inbraken in februari fors is afgenomen. De daders komen volgens de politie uit Oost Europese landen zoals Bulgarije, Roemenie en Polen. Er is niemand aangehouden.

GemeenteBelang Westland heeft vragen gesteld over de berichtgeving met betrekking tot de inbraken. Het nieuws werd woensdag gemeld in het AD. Ook op WOS Radio was donderdagmorgen een interview met de politie te horen.

GemeenteBelang wil dat de politie meer over inbraken communiceert en zou het liefst zien dat de persbijeenkomst donderdagmiddag openbaar zou zijn geweest. GBW vraagt ook waarom de politie niet meer in haar berichten over inbraken naar buiten brengt.