Archief

TOTAALOVERZICHT JAARWISSELING

Hieronder leest u het totaaloverzicht van het nieuws omtrent de jaarwisseling, zoals afgelopen dagen door de WOS vermeld.

De jaarwisseling in de regio Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland is in het algemeen beheersbaar verlopen. De politie hoefde nergens op grote schaal op te treden bij grote incidenten. Wel was het voor de hulpdiensten een drukke nacht met veel meldingen.

In de gemeenten Westland en Midden-Delfland werden in totaal 24 personen aangehouden, waarvan er 13 nog minderjarig waren. De meeste arrestaties hadden te maken met vernieling, belediging en openbare geweldpleging.

In Maasdijk was het wel wat rumoerig. Een grote groep mensen was op straat. De politie hield de groep in de gaten. Ook hier keerde de rust terug.

De politie gaf de brandweer in Honselersdijk enkele keren assistentie, zodat de brandweer niet kon worden lastig gevallen door de aanwezige jeugd.

Even na 03.00 uur heeft de brandweer van Monster het vuur uitgemaakt nabij de Kanonnen in Ter Heijde. Hier waren nog jongeren op straat. Hier was de politie aanwezig om de rust te bewaren.

In Midden-Delfland was het relatief rustig op straat en deden zich geen grote incidenten voor.

In de gehele regio Haaglanden is de brandweer ruim 800 keer in actie gekomen. De politie hield 188 personen aan voor vernielingen, baldadigeid, zwaar vuurwerk, brandstichting en mishandeling.

Een tendens die de politie gedurende de nacht constateerde, was het gebruik op grote schaal van zwaar vuurwerk. Op sommige locaties werd dat ook naar de politie en andere hulpdiensten gegooid. Acht politieagenten in de gehele regio Haaglanden raakten licht gewond gedurende de nieuwjaarsnacht. Zij konden alle acht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Ook in Maassluis en Hoek van Holland wist de politie de rust op de meeste plaatsen te handhaven. Wel werden een onbekend aantal arrestaties verricht.