Archief

Raad akkoord over trekkenwand

De Westlandse gemeenteraad is dinsdagavond akkoord gegaan met een aanvullend krediet van 557.080 euro voor de aanbesteding van een Trekkenwand voor WestlandTheater de Naald.

De totale kosten van de trekkenwand komen uit op 825.000 euro. De raad was in maart van 2006 al akkoord gegaan met een bedrag van 315.000 euro.

Door dit besluit kunnen er artiesten geboekt worden voor het komende theaterjaar. Directeur Peter de Neef heeft al opties op artiesten genomen.

De arbeidsinspectie verplicht theaters om een trekkenwand aan te schaffen. Een trekkenwand dient om het decor aan te kunnen ophangen. Zonder deze wand kunnen er geen grote producties geboekt worden.

Deze aanbesteding staat los van de discussie over de toekomst van De Naald. Op 6 februari gaat deze discussie verder. De VVD was in eerste instantie fel tegen het voorstel en wilde liever plattevloersvoorstellingen. De partij vindt dat de toekomst van De Naald niet los gezien kan worden van deze discussie. De VVD is met het mes op de keel alsnog akkoord gegaan. De partij is niet tegen de Naald.

Wethouder Gardien moet de trekkenwand Europees aanbesteden. In de periode februari tot en met mei vindt de Europese aanbestedingsprocedure plaats.

Ook onderzoekt Gardien de optie koop met terugkoop garantie. Volgens de wethouder kan de mechanische trekkenwand in september van dit jaar geplaatst zijn.

Categorieen:
Westland Algemeen